Путујем у будућност (домаћи задатак)

Чисто да те подсетим да је овај домаћи задатак уједно и припрема за писмени задатак Laughing

Већ знаш да смо тему овог домаћег задатка везали за прочитана дела у септембру. Ипак, допуштам могућност да ти се тема „Путујем у будућност” не допада баш много. У односу на закључну оцену из петог разреда напиши састав на одговарајућу од понуђених тема:

  • На крилима плаве звезде – оцена: одличан ( 5)
  • Чудесни свитац мог детињства – оцена: врлодобар (4)
  • И ствари имају душу (у вези са анализираном Ћопићевом приповетком) – оцена: добар (3)
  • Догађај који ћу памтити – оцена: довољан (2)

За коју год тему да се одлучиш, сети се да прво осмислиш план према коме ћеш обрадити тему.

И још једном: овај домаћи задатак је ОБАВЕЗАН.

Путујем у будућност

За крај, уживајте у дивном саставу који следи. Верујем да је у њему исказана жеља многих дечака Laughing

Имам жељу да…

Имам жељу да постанем један од најбољих фудбалера у нашој земљи, да играм у репрезентацији и да браним боје наше земље на некој од Олимпијада у будућности. Желим да будем део српског победничког тима, да освојим неку медаљу и да цела Србија поздравља успех мог тима и мој успех.

Од своје шесте-седме године тренирам фудбал и много сам заволео овај спорт. Волим и остале спортове и увек са татом и мамом гледам утакмице наших спортиста, поготово неке важне. Нервирам се када наши спортисти губе, а радујем се када побеђују. Кадгод гледам утакмицу у којој игра наша фудбалски репрезентација, замишљам себе на месту неког играча, замишљам да дајем го и доносим победу свом тиму. Сваки пут док гледам наше златне момке на балкону чувене београдске зграде, пожелим да се и ја једног дана нађем на том истом месту и да многобројни људи весело узвикују моје име. Желим да ме родбина и пријатељи гледају на телевизији, да се радују мом успеху и да свима говоре да сам ја њихов рођак или пријатељ. Желим да се мама и тата поносе са мном и да се не кају што су ми дозволили да фудбал ставим на прво место. Надам се да ће врло брзо доћи тај дан! Сада сам најсрећнији када освојим златну медаљу и када ми код куће приреде величанствени дочек.

Знам да свако ко жели да постане успешан спортиста мора да има таленат и да напорно тренира. Мени то не представља никакав проблем. Тренинге имам понедељком, средом и петком и волим да идем на њих. Кад дођем на фудбалски терен и осетим фудбалску лопту у својим рукама, заборавим на све остало. Моја жеља да ми се снови једног дана остваре покрећу ме, дају ми снагу и ништа ми није тешко.

Знам да нисам једини дечак који жели да постане познат и успешан спортиста. Такође знам је пут до репрезентације дугачак и тежак и да је веома тешко попети се на врх те високе спортске пирамиде. Моја жеља је велика и тешко остварљива. Зато и мој труд мора бити велики. Сада се пуно трудим, а трудићу се и у будућности. Вредно ћу тренирати и развијати свој таленат и никада нећу престати да се надам да ће се моја жеља ипак остварити. Кад-тад!

Драган 6/2

(шк. 2012/2013.)